14.05.2024

5 Adımda Düzenli Altın Birikimi
Nasıl Yapılır?

Düzenli olarak birikim yapmak, içinde yaşadığınız ekonomik koşullardan bağımsız, finansal anlamda daha güvenli, daha rahat bir gelecek için her zaman değerli. Belirsizliklerin hüküm sürdüğü, üst üste krizlerin yaşandığı günümüz siyasi ve ekonomik koşullarında ise, finansal geleceğiniz için birikim yapmak neredeyse bir zorunluluk haline geliyor. Neyse ki, sıkça düşünülenin aksine, düzenli birikim yapabilmek için büyük bir gelirinizin olmasına gerek yok

Tahmin ettiğinizden çok daha küçük tutarlardan başlayarak siz de düzenli olarak altın biriktirebilir, finansal geleceğinize katkı sağlamaya hemen başlayabilirsiniz. Nasıl mı? Cevabı ilerleyen satırlarda!


Neden Altın Biriktirmeliyim?  

Birikim için tercih edilebilecek onlarca yöntem arasından neden altını tercih etmesi gerektiğini merak eden pek çok kişi var. Finansal Geleceğinizi Nasıl Güvenceye Alırsınız başlıklı yazımızda da incelediğimiz gibi, fiziki altın, jeopolitik gerilimlerin ve dev ekonomilerde yaşanan problemlerin belirsizliğe sürüklediği günümüz ekonomi sahnesinde; değerinin stabil kalması, enflasyona karşı koruma sağlaması ve her zaman talep görmesi gibi güçlü sebepler ile güvenli liman duruşunu korumaya devam ediyor. Bu yüzden de minimum risk ile birikim yapmak isteyen bireyler için ideal bir seçenek olarak ön plana çıkıyor. (Tabii bu arada, piyasadaki sahte altın tehlikesine karşı da dikkatli olmak gerekiyor!)

 

Düzenli altın biriktirmenin aslında günümüz teknoloji çağında çok daha kolay hale gelmesi de bir başka neden. Hala pek çok kişi, “altın” denildiğinde zihinlerine düşen ağır külçe imgelerinin etkisiyle, bu değerli metal ile birikim yapmanın çok zor ve masraflı olduğunu düşünebiliyor. Neyse ki aslında durum öyle değil. Gelin, Minted ile güvenle, düzenli olarak altın biriktirmek ne kadar kolaymış görelim…

 

Minted ile Düzenli Altın Biriktirmek Çok Kolay  

İşte Minted’in ücretsiz uygulaması üzerinden düzenli olarak altın biriktirmeye başlamak için izlemeniz gereken 5 basit adım…

1. Uygulamayı açtığınızda göreceğiniz ana ekranda, altta bulunan “M” simgesini seçin. Karşınıza gelecek ekrandan, “Birikimler” seçeneğine tıklayın.

2. Altın biriktirmek için pek çok öncelikli sebebiniz olabilir. Karşınıza gelecek ekrandan size uygun olan hedefi seçin veya daha kişiselleştirilmiş bir deneyim için “Özel bir hedef oluşturun” seçeneğine tıklayın. Bu, düğün için birikim yapmaktan satın almak istediğiniz elektrikli bir bisiklete kadar her şey olabilir!

3. Şimdi sırada, birikim yapılacak değerli metali seçmek var. Bu rehberimiz altın özelinde hazırlanmış olsa da, Minted ile dilerseniz kolayca gümüş de biriktirebilirsiniz.

4. Minted, her ay sizin seçtiğiniz bir gün, TL bakiyenizden veya güvenli ödeme ile kredi kartınızdan sizin için otomatik altın alımı yapar. Bu ekrandan, altın alımının hangi gün yapılacağını seçin.

5. Son adıma geldik! Bu ekranda, aylık düzenli olarak ne kadar altın -ya da gümüş- alımı yapılmasını istediğinizi belirtin. Minted ile, ayda 200 TL gibi uygun fiyatlardan başlayarak altın biriktirmeniz mümkün.

Minted güvencesiyle her ay size uygun fiyatlardan altın biriktirmek, finansal anlamda daha güvenli bir geleceğe katkıda bulunmak işte bu kadar kolay.

Siz de hemen şimdi 20.000’den fazla Minted’lı arasına katılabilir; kredi veya banka kartı ile 7/24 hızlı altın alışverişi, otomatik altın biriktirme, ücretsiz altın transferi ve hesabınızda yer alan minimum 1 gram altını adresinize fiziki olarak sipariş verme gibi ayrıcalıklarla birikim yapmaya başlamak için ilk adımı atabilirsiniz! Aşağıdaki bağlantıları kullanarak, uygulamamızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

 

Minted App Store  

Minted Google Play