21.05.2024

Gümüşün Altın Çağına Davet

Daha önceki yazılarımızda altınla birikim yapmanın önemine değinmiş, sadece 5 adımda altın biriktirmek ve altınlarınızı nerede saklayabileceğiniz gibi pek çok konuda sizlere bilgi vermiştik. Türkiye’nin her yerinden blog yazılarımıza yönelik bizimle paylaştığınız görüş ve önerileriniz için ayrıca teşekkür ederiz.

Bu yazımızın konusu ise, “değerli metal” dendiğinde altın ile birlikte akla gelen bir diğer emtia olan gümüş. Özellikle son 11 yılın zirvesini gören fiyatlarıyla hem ülkemizde hem de yurt dışında gözler yeniden gümüşün parıltısına çevrilirken, biz de bu değerli metalin yükselişinin ardındaki sebeplerden ve neden son derece iyi bir birikim aracı olduğundan kısaca bahsettik.

Hazırsanız başlayalım!


Gümüş Fiyatları Neden Yükseliyor?  

“Gümüşün, özellikle de talep bakımından çok iyi bir yıl geçireceğini düşünüyoruz.”
-Michael DiRienzo, Gümüş Enstitüsü (The Silver Institute)

2024’ten 2025'in ilk yarısına kadar, orta vadeli yükseliş anlamında en iyimser tabloyu çizen metaller altın ve gümüş.”
-JP Morgan

“Bu sene muhtemelen gümüş fiyatlarının yükselişe geçişini, volatil piyasalarda rekor seviyede yüksek altın fiyatlarıyla destekleyeceğini göreceğiz.”
-James Steel, HSBC

 

Sektör duayenlerinin sözlerinden de anlaşılacağı üzere, gümüş, 2024 yılında yeni bir altın çağ yaşıyor. Küresel gümüş talebinin 37.000 tona ulaşabileceği düşünülen 2024 yılında (ki bu tarihteki ikinci en yüksek talep demek), gümüşün yükselişinde pay oynayan önemli faktörlerden bir tanesi, endüstriyel talep olarak görülüyor. Öyle ki, değerli metaller söz konusu olduğunda yatırım ve birikim yapanların gözünde ilk başlarda altının gölgesinde kalsa da, gümüş; elektronikten güneş enerjisine, otomotivden mücevherata kadar uzanan geniş kullanım alanıyla endüstriyel anlamda altına nazaran daha fazla talep görüyor.

Bunun yanı sıra; Çin’in agresif satın alımlarının, yaklaşan ABD seçimlerinin ve jeopolitik gerilimlerin yarattığı ekonomik belirsizlik ortamı da, altın gibi güvenli bir liman olarak görülen gümüşün fiyatlarının yükselmesinde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca altın fiyatlarının yükselmesinin de gümüşe olan talebi artırdığı biliniyor.

 

Neden Gümüş Biriktirmelisiniz?  

Altın gibi, gümüş de ekonomik belirsizliklerin hâkim olduğu dönemlerde dengeli, riski düşük bir birikim aracı olarak ön plana çıkıyor. Altın kadar olmasa da enflasyona karşı bir koruma sağlıyor. Gümüş, ayrıca daha ucuz olduğundan, değerli metaller ile güvenli birikim yapmak isteyen bireyler için iyi bir başlangıç noktası olarak öne çıkıyor. Bunlara ek olarak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, gümüşe endüstriyel anlamda büyük bir talep olması -ve bu talebin artmaya devam edeceği gerçeği- ise bu değerli metali sağlam bir birikim aracı yapan bir başka sebep.

Tabii bu bilgileri sizinle paylaştıktan sonra, finansal geleceği için birikim yapmak isteyenlerin altın ya da gümüş arasında bir seçim yapmak zorunda olmadığını da hatırlatmak isteriz. Gümüş, altın birikimlerinizi çeşitlendirmek için çok uygun bir birikim aracı olarak da görülebilir.

Düzenli Gümüş Biriktirmenin En Kolay Yolunu Keşfedin!  

Minted’ın ücretsiz mobil uygulaması ile, siz de her ay yalnızca birkaç tıkla kolayca gümüş biriktirebilir, değerli metaller piyasasına sağlam bir adım atabilir veya birikimlerinizi güvenli bir şekilde çeşitlendirebilirsiniz. İşte izlemeniz gereken 4 basit adım:

1. Uygulama ana ekranda “M” ikonuna tıkladıktan sonra “Alım” yazan yere dokunun.

2.Karşınıza çıkan ekrandan “Minted Gümüş” yazılı yeri seçin.

3.En az 1 gram tutarında gümüş satın alın! İşte bu kadar kolay.

4. Ayrıca adrese teslim sertifikalı gümüş satın almak isterseniz uygulamanın Minted Market bölümünü ziyaret etmeyi unutmayın.

Siz de bu basit adımları izleyerek, Minted Türkiye güvencesiyle hemen gümüş biriktirmeye başlayabilirsiniz. Her ay belirleyeceğiniz bir tutarla otomatik olarak gümüş alımı yapabilir, biriktirdiğiniz miktarın 50 gramı aşması halinde dilerseniz Türkiye’nin önde gelen rafinerilerinden Nadir Metal imzasını taşıyan sertifikalı, fiziki gümüşlerinizi sigortalı kargoyla adresinize sipariş verebilirsiniz.

20.000’den fazla Minted’lı arasına ücretsiz katılarak daha güvenli bir finansal gelecek için ilk adımı hemen şimdi atın. Kredi veya banka kartı ile 7/24 hızlı altın/gümüş alışverişi, otomatik talimatla gümüş ve altın biriktirme ve ücretsiz transfer gibi seçenekler ile birikim yapmayı hiç olmadığı kadar pratik hale getiren Minted Türkiye mobil uygulamasını aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz:

 

Minted App Store  

Minted Google Play