20.04.2022

Altın İçeren Kozmetik Ürünleri Kullanmanın Sağlık Üzerindeki Olumlu Etkileri Neler?

Altın içeren kozmetik ürünleri kullanmanın sağlık üzerindeki olumlu etkileri neler?


Cilt vücudun en büyük organıdır. Cildimiz, yaşadıklarımızın öyküsünü anlatan, vücudumuza açılan penceredir. Cildimiz, ergenlik yıllarında çıkan sivilcelerden, hamilelik dönemindeki ışıltıya ve yaşlandıkça cildimizde biriken güneş lekelerine kadar, hem yaşımızı hem de sağlığımızı yansıtır. Bu nedenle cilt sağlığımıza iyi bakma yönünde adımlar atmamız önemlidir. Fakat piyasada onca bileşen ve ürün varken, bir tüketicinin kendisi için en iyi seçeneği bilmesi zor. Örneğin, son zamanlarda cilt bakımı piyasasında altın içeren çok sayıda ürün var ve kimya diplomanız yoksa altının cildiniz için faydalı olup olmadığını anlamanız zor olabilir. Neyse ki şanslısınız, biz bu konuyu sizin yerinize araştırdık. Peki cilt bakım ürünlerinde neden altın kullanılıyor? Size faydası olur mu? Sonuna kadar okumanızı öneririz.



1- Altının Cilt Bakımı yönünden faydaları neler?


Her kadının nihai isteği kırışıklıklar, ince çizgiler ve lekelerden arınmış temiz bir cilde sahip olmaktır. Kozmetik ürünlerde altın, cildin elastikiyetini azaltan bazal hücreleri aktive edebilir. Böylece ciltteki kırışıklıkları, ince çizgileri, lekeleri ve izleri azaltarak kişinin daha genç görünmesini sağlar. 


"Clear olarak bizler, cilt bakımında altın kullanımıyla daha sık karşılaşıyoruz. Cilt bakımı topluluğumuz, altının sağlığa faydalı etkilerinin giderek daha fazla farkına varıyor. Üstelik kullanıcılarımızın bu malzemeyi içeren ürünlerin sergilendiği daha fazla içerik paylaştığını görüyoruz." - Ahana Banerjee, Clear'in Kurucu Ortağı. 


2- Altın yaşlanmaya karşı etkili mi? 


Tek kelimeyle evet! Altın gerçekten de cildin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur. Cilt kuruluğu, cildin donuk görünmesinin başlıca nedenlerinden biridir. Dolayısıyla, cildimizde suyu hapsederek cildimize daha genç bir görünüm kazandıran altın içeren nemlendiriciler büyük fayda sağlayabilir. Ayrıca, cildimizin pürüzsüz ve saçlarımızın parlak olmasını sağlayan ve vücudumuzda doğal olarak üretilen kolajen ne yazık ki 25 yaşından itibaren azalmaya başlıyor; biz de cildimizdeki değişiklikleri bu yaşlarda fark ediyoruz. Neyse ki altın içeren cilt bakım ürünleri, cilt hücrelerinde kolajen seviyesinin düşmesini yavaşlatabilir.


3- Altın, güneşin sebep olduğu hasarı tedavi etmeye yardımcı olur mu? 


Hepimiz, cildimizin güneşin etkisiyle hasar görmesinden endişeleniriz. Güneş etkisiyle oluşan hasar, ultraviyole ışımadan kaynaklanır ve ciltte, erken yaşlanmaya ve belki de cilt kanserine yol açabilen DNA değişikliklerine neden olur. Üstelik cilt, güneş ışığına maruz kaldığında, bronzluk etkisi yaratan melanin veya siyah pigment üretir. Şirketler, ciltteki melanin üretimini azaltmasından ötürü ürünlerinde altın kullanmaya başladılar. Bunun yeni bir gelişme olduğunu düşünüyorsanız Kleopatra'nın ten rengini güzelleştirmek ve cildinin genç, ışıl ışıl ve cazip görünümünü korumak için her gece altın maske kullandığını bilseniz şoka girersiniz. 


4- Altın, iltihabı tedavi etmeye yardımcı olur mu? 


Altının, oksijenin cilde nüfuz etmesine ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan antibakteriyel ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğu söylenir. Sonuç olarak bu özellikleri, ülseri ve diğer inflamatuar hastalıkları tedavi etmeye yardımcı olur ve genel olarak cildi gençleştirir. Ayrıca Mısırlılar, bazı hastalıklara iyi gelebileceğine inandıkları için altını tıbbi özelliklerinden ötürü de kullandılar. Altının antioksidan özellikleri, kan dolaşımını artırmaya yardımcı olarak akne ve diğer cilt alerjilerinde azalma sağlar.



Yama testi yapın

Her şey herkeste işe yaramadığından, dermatoloğunuzun önerdiği bir ürün bile SİZİN cildiniz için en iyisi olmayabilir. Bu nedenle, belirli ürün veya bileşenlerin alerjik reaksiyonlara, cildinizin tahriş olmasına veya gözeneklerinizin tıkanmasına neden olup olmayacağını belirlemek için bir yama testi yapın. 


Cilt bakımında altına dair söyleyeceklerimiz bu kadar ancak gerçek fiziksel ALTIN istiyorsanız ayda 250 ₺ ile başlayan en avantajlı fiyatlar için Minted'a göz atın.