24.04.2024

Altın Nerede Saklanmalı?

Geçtiğimiz günlerde Minted Blog sayfamızda paylaştığımız Finansal Geleceğinizi Nasıl Güvenceye Alırsınız? başlıklı yazıda, düzenli altın biriktirmenin finansal huzura erişmek için neden en iyi yol olduğunu detaylı bir şekilde anlatmıştık. Özetlemek istersek; yalnızca ülkemizi değil tüm dünyayı etkileyen ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik krizlerin hâkim olduğu, güvenli gelecek için birikim yapmanın giderek önem kazandığı günümüzde altın -binlerce yıldır olduğu gibi- hala finansal geleceğimizi güvence altına almanın en sağlam seçeneklerinden bir tanesi olarak parıldamaya devam ediyor.

Peki altın biriktirmeye karar verdik, bu altını nerede ve nasıl saklamamız lazım? Bu kritik sorunun en makul cevabını ilerleyen satırlarda sizlerle paylaştık. Ama, isterseniz altını nasıl saklayacağımızdan önce, nasıl saklamamamız gerektiğini kısaca bir hatırlayalım.

Yüzlerce yıldır dünya ticaret ve ekonomi sahnesinde doldurulamaz bir yere sahip olan altın, bugün hala finansal huzura kavuşmanın en güvenli yollarından bir tanesi... Neden mi? Gelin bir bakalım.


Altın Nasıl Saklanmaz? 

Öncelikle; altın, yastık altında saklanmaz. Çekmeceye koyulmaz, dolapların kuytu köşelerine gizlenmez, cüzdanların bozukluk gözünde saklanmayacağı gibi kesinlikle kumbaraya da atılmaz.

 

Neden mi?

İlk akla gelen risk elbette hırsızlık... Hangi ülkede, hangi şehirde, hangi mahallenin hangi özel güvenlikli sitesinde oturuyor olursanız olun asla tamamen göz ardı edemeyeceğiniz hırsızlık durumlarında, altınlarınız -ne kadar iyi sakladığınızı düşünürseniz düşünün- doğal olarak en büyük risk altındaki ganimetleriniz olacaktır.

Evin, kimsenin asla yaşamamasını dilediğimiz doğal afetler sonucu hasar görmesi ve altınların bu süreçte kaybolabilecek olması da bir diğer önemli -ve Türkiye gibi dört bir tarafı deprem bölgesi olan bir coğrafyada maalesef hayli yüksek- bir risk. Bu gibi durumlarda can güvenliği her şeyden önemli de olsa, finansal geleceğimizi güvence altına almak da her zaman düşünmemiz gereken bir konu.

Felaket senaryoları bir yana; sahip olduğu altınları hızlıca nakite çevirmek isteyenler için de, çekmecede saklanan altınların pratik bir likiditesi olduğu söylenemez. Kısacası, günümüzde evde, yazlıkta, depoda veya ofiste fiziki altın saklamak iyi bir fikir değil. Aksine saklamamak için birçok mantıklı neden mevcut. Öyleyse gelin, altın saklamanın güvenli ve pratik yolundan bahsedelim.

 

Altın, Minted ile Saklanır!  

Dedelerimizin zamanında, altını ileri düzey güvenlik protokolleri ile korunan kişiye özel dijital hesaplarda saklamak mümkün olsaydı, emin olun onlar da birikimlerini yastık altında tutmazlardı.

Bugün siz de mümkün olan en pratik ve güvenli şekilde altın biriktirip saklamak istiyorsanız, Minted Türkiye’nin ücretsiz mobil uygulamasını indirebilir; 0.1 gram gibi küçük tutarlardan başlayarak altın, veya en az 1 gram gümüş alıp satabilir, böylece daha rahat bir gelecek için güvenle birikim yapabilirsiniz. Minted'ın çok katmanlı gelişmiş güvenlik prosedürleri ile, birikimlerinizi Minted ekibi dahil sizden başka kimsenin erişimi olmayan dijital cüzdanınızda saklayabilir, altınlarınıza dilediğiniz zaman kolayca erişebilirsiniz.

Bunlara ek olarak özel günlerde yakınlarınıza hediye etmek, belki sonraki nesillere aktarmak, ya da yastık altı değil ama kendi güvenlikli kasanızda saklamak için yine gözle görülür, elle tutulur bir altınım olsun diyorsanız, Minted ile bu özgürlüğünüz de var! Türkiye’nin neresinde olursanız olun, Minted Türkiye mobil hesabınızdaki 1 gram ve üzeri altınlarınızı sigortalı kargo güvencesi ile kolayca sipariş edebilir, sertifikalı fiziki altınınıza dilediğiniz an kavuşabilirsiniz.

Siz de 20.000’i aşkın Minted’lı arasına katılmak; kredi veya banka kartı ile 7/24 altın alışverişi, ücretsiz altın transferi, otomatik birikim talimatı gibi imkânlarla güvenle birikim yapmak istiyorsanız, uygulamamızı aşağıdaki bağlantılar üzerinden ücretsiz şekilde indirebilir, finansal geleceğinizi güvence altına almak için ilk adımı atabilirsiniz:

 

Minted App Store  

Minted Google Play