16.05.2022

Gülünç Derecede Pahalı 5 Altın Eşya

Gülünç Derecede Pahalı 5 Altın Eşya

 

 

İnsanların lüksü sevdiği inkar edilemez bir gerçek. Lüks denince de altından bahsetmemek olmaz. Peki eşyaların bu sarı metalin eklenmesiyle ne kadar havalı ve lüks hale gelebileceğini hayal edebiliyor musunuz? O halde bugün, altından üretilen gülünç derecede pahalı ve lüks eşyalardan bahsedeceğiz. 

 

(Spoiler vermek istemiyoruz ancak bu listedeki eşyalar abartılı tarzlarıyla düpedüz şoka girmenize neden olacak, özellikle de sonuncusu!) O halde bekleyişe son verip altından bahsedelim. 

 

 

iPhone

 

Yeni telefon almak zaten pek de ucuz bir iş değil. Fakat 1.000 dolarlık bir iPhone'un pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de bu telefona göz atın. Mevcut akıllı telefonları lüks modellere dönüştüren Caviar adlı bir Rus şirketi, yeni iPhone'lar üzerinde çeşitli değişiklikler yapıyor. Nakit saçmaya hazırsanız bu şirket binlerce dolar değerinde bir iPhone yaptı. Muhtemelen içinizden "bir iPhone ne kadar pahalı olabilir ki?" diye geçirdiniz. O halde bir göz atalım! 

 

Öncelikle yeni koleksiyonda, Apocalypto modeli yer alıyor ve bu model 34.830 dolar gibi bir fiyatla açılış yapıyor. Bu modelin arka plakası 24 Ayar altından üretilmiş. Model, MS 900–1521 yılları arasında günümüz Meksikasının bulunduğu topraklarda yaşayan Toltek kültürüne saygı duruşunda bulunuyor.

 

Fakat bundan daha pahalı olamayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 

 

Hepsinden daha pahalı olan model, Mao modeli. Tıpkı Apocalypto koleksiyonu gibi bu modelde de, iPhone'un arka kısmının etrafında 24 Ayar altın plaka yer alıyor. Fakat Mao modelinde maun rengi bir ara parça yer alıyor ve model, kan damlası şeklinde bir yakut taşı içeriyor. Fiyatına gelince, 128 GB depolama alanına sahip Mao iPhone 12 Pro, 36.950 dolardan başlıyor ve 12Pro Max modelinde 44.720 dolara kadar çıkıyor. Fena değil, ne dersiniz?

 

 

Saat (cep saati) 

 

Dünyanın en pahalı lüks eşyalarından biri saattir. Birçok kişi pahalı saatleri olsun ister. Fakat yine de "bir saat ne kadar pahalı olabilir ki?" diye düşünebilirsiniz. 

 

*Davul sesi alalım* 

 

En pahalı altın saat ödülü, 24 milyon dolarlık fiyatıyla Patek Philippe Super Complication Altın Cep Saatine gidiyor.

 

24 milyon dolar, hem cep saatleri hem de kol saatleri dahil olmak üzere bugüne kadar bir saatin satıldığı en yüksek fiyat. 

 

Fakat bu saatin neden böyle gülünç derecede yüksek bir fiyata sahip olduğunu öğrenmek için biraz geriye gidelim.

 

Saat, 1999 yılında Katar kraliyet ailesi mensubu Şeyh Saud Bin Mohammed Bin Ali Al-Thani tarafından Sotheby's firmasından 11 milyon dolara satın alınmış. Fakat Sotheby's daha sonra, birkaç yıl öncesinden bir borcun geri ödemesi kapsamında saati iade etmek zorunda kalmış. Daha sonra 2014 yılında saat, tesadüfen İsviçreli saatçinin 175. kuruluş yıldönümünün de kutlandığı bir açık artırmada tekrar satılmış. 

 

 

Ayakkabı (özellikle topuklular) 

 

Çoğu kadın, sevgililer gününde çiçekler, çikolatalar ve güzel bir restoranda akşam yemeğine çıkma fikrine bayılır. Fakat İngiliz tasarımcı Christopher Michael Shellis, üç yılını dünyanın en lüks ayakkabısını tasarlamak için harcadığından, sıradaki ürün hediye dünyasında ezberleri bozacak. Yetenekli ayakkabı tasarımcısı bugüne kadar çok sayıda pahalı ayakkabı üretti ancak hiçbir şey bu 268.000 £ değerindeki Gold Valentine Stiletto ayakkabıyla karşılaştırılamaz. 

 

Göz alıcı topuklar saf altından üretilmiş ve bantlar 2.000 pırlanta ile süslenmiş. Ayakkabıları mahvetmekten korkmanıza da gerek yok! Çünkü ayakkabılar 1.000 yıl garantili ve kolayca değiştirilebilir topuk ve tabana sahip. 

 

 

Araba (Lamborghini)

 

Lamborghini Aventador LP-700-4 tek başına zaten yeterince gösterişli. Fütürist tasarım yaklaşımı ve güçlü karakteristik hatları, yayaları cezbetmek için fazlasıyla yeterli. Peki bu arabaya 500 kilogramlık saf som altın bloklar eklendiğini hayal edebiliyor musunuz? Bu özel model, Almanya'da RGE Robert Gulpen Engineering tarafından ustalıkla üretilmiş ve açık artırma için başlangıç fiyatı 7,5 milyon dolar olarak belirlenmiş. 

 

Yola çıkmak için üretilmiş olmasa da, gösterişli spor araba, satıcı tarafından değeri 2,64 milyon dolar olarak belirtilen değerli metaller ve değerli taşlarla kaplanmış. Üstelik işleri daha da gösterişli kılmak adına Lamborghini, Guinness Rekorlar Kitabı'na en pahalı model araba olarak giriş yaptı. Her kuruşunu hak ettiği kesin. 

 

 

İşte asıl beklediğinize geldik! 

 

 

Tuvalet (evet, gerçekten)

 

21. yüzyıldayız ve herkes kendini geliştirmeye çalışıyor. Bu yüzden normal tuvaletlerin artık pek havalı olmadığını düşünüyorsanız buna göz atmanız şart. 

 

Dünyanın en pahalı tuvaleti Hong Kong'da yer alıyor ve lüks anlayışını bambaşka bir seviyeye taşıyan Hang Fung Gold Technology Group tarafından inşa edildi. 4 ayar altınla kaplı tuvaletin duvarları mücevherlerle bezenmiş ve 2,5 milyon dolar değerinde altın bir klozet neyse ki hâlâ kullanılmamış durumda.

 

Elbette tuvalet kağıdı bulunmayan tuvalet olmaz. Endişelenmeyin, bu Avustralyalı şirket bu konuyla da ilgileniyor! Toilet Paper Man şirketi, %100 kullanılabilir ve güvenli olduğunu iddia ettiği, altından 1,3 milyon dolar fiyatında bir tuvalet kağıdı rulosu üretti. Bu tuvalet kağıdı rulosu, dünyanın en pahalı tuvalet kağıdı olarak birinci sırada yer alıyor.

 

 

Karar

 

Kimileri bu kişilerin paralarını boşa harcadığını söyleyebilir ancak çok az kişi aslında yatırım yaptıklarının farkına varabilir. Bir şeyleri satın alıp satabilmek için fiyatının artmasını beklemenin, bir varlık satın alıp getirisini beklemekten farkı yoktur. 

 

Her şey dönüp dolaşıp bu iki insan tipine çıkar: parasını bankada tutanlar ve yatırım yapacak kadar akıllı olanlar. İkinci tip aynı zamanda, enflasyonlardan yara almadan çıkan kişilerdir. Peki siz hangisi olmak istiyorsunuz? 

 

Cevabınız ne olursa olsun altınınız bizde! 

30 £ ile başlayan fiyatlardan satın alın, sözleşme yok, yükümlülük yok, sadece fiziki altın var!